Спестовна застраховка живот – практичния избор?

Двоумите ли се дали да си вземете застраховка “Живот”? Питате ли се дали това е добър и надежден избор за вас? Изниква ли въпросът, какво би се случило с близките ми и моето семейство, ако нещо се случи с мен?

Ако желаете да осигурите доброто бъдеще на своите деца и не егоист по душа, мислещ, че с него идва и краят на света, то вземането на застраховка живот е идеален начин да направите точно това. Не е задължително естествено да се случи нещо лошо с вас, като все повече хора се осланят на възможността да вземат спестовна застраховка живот, която да им гарантира по-спокойни старини.

В страната ни основната част от хората, интересуващи се от спестовни застраховки живот са основно млади домакинства, които имат намерение да спестяват и да правят планове за бъдещото си развитие. Без значение дали ще ползвате спестовния си фонд за покупка на жилище или ще си гарантирате втора пенсия, то това се явява един напълно сигурен инструмент да си гарантирате достойнството даже когато не сте така млад. Доста хора и особено самотни майки използват спестовно животозастраховане, за да спестят достатъчно за образованието на своите деца в старанието си да им набавят всички алтернативи, които те най-вероятно са пропуснали.

Сигурно си мислите дали да сложите парите си в банка? Решението е много просто – банката няма да ви изплати рисково покритие, в случай, че ви се случи нещо, а наследниците си ще могат да се възползват само от спестовния фонд, който е натрупан до дадения момент. В същото време някои компании гарантират изключително добра доходност при различните видове застраховки живот, която отстъпва с близо 2-3 процента на лихвата в банката, но дава пълно здравно покритие.

Бъдете много внимателни със застрахователни фирми, които ви предлагат лично да определите процента доходност, защото вие вероятно нямате поглед към предишни години и генерираната за тях доходност. За реален процент може да се счита приблизително пет процента лихва на годишна база. Ако все пак имате някакви въпроси, то можете да намерите професионалист в областта на предлагането на спестовни застраховки живот, който да ви информира подобаващо за реалното положение и да ви посъветва за най-добрите варианти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>